Välj en sida

Handla tryggt på nätet

Vi älskar att handla på nätet nuförtiden – resor, kläder, elektronik och mycket mer. För att undgå problem med varor som inte kommer fram eller tjänster som inte blir levererade rekommenderar vi att du använder kreditkort, ditt DNB Kort, när du betalar på nätet.

Säker betallösning

Med DNB Kort ingår tjänsten «Verified by Visa» som innebär att du som kortinnehavare identifierar dig med Mobilt BankID vid betalning på internet. Det innebär att du har tillgång till en säkrare betalningslösning när du betalar med ditt kort på nätet.

Betala när du får din vara

Med ett vanligt bankkort belastas ditt bankkonto direkt när köpet görs. Du betalar alltså innan du får det du har köpt. Om du istället använder ditt DNB Kort hinner du få din vara och kan kontrollera att produkten är rätt och att fakturan stämmer innan du betalar.

Få pengarna tillbaka

När du betalar med ett kreditkort på nätet har du en extra trygghet om varan inte skulle komma fram välbehållen. Kontakta nätbutiken först men om de inte ordnar upp problemet kan du faktiskt ta reklamationen direkt med banken (utgivare av ditt kort). Detta gäller även om butiken går i konkurs. Du kan läsa mer om detta hos Konsumentverket »

Var smart när du shoppar

Även om kreditkortet gör näthandeln tryggare är det bra att försöka handla från välkända nätbutiker som du vet att du kan lita på. Läs gärna rekommendationer från andra kunder och försäkra dig om att butiken har uppgett kontaktinformation som är korrekt.

« tillbaka